طراحی سایت ، سئو و بهینه سازی سایت

طراحی سایت و کسب رتبه در گوگل

طراحی سایت ، سئو و بهینه سازی سایت

طراحی سایت و کسب رتبه در گوگل

تاثیر سوکرالوز بر قند خون و مقاومت به انسولین

سوکرالوز چیست ؟

شیرین کننده ها ی کم کالری مثل  سوکرالوز، اسپارتام و... که امروزه وجود دارند، از منابع مختلف بدست می آیند و برای تهیه آنها از تکنیک های متفاوتی استفاده می شود. همه این شیرین کننده ها یکسان نیستند و بین آنها تفاوت قابل توجهی وجود دارد. سوکرالوز، ماده شیرین کننده موجود در شیرین کننده های SPLENDA، یک شکل اصلاح شده از ساکارز یا قند (شکر) است. سوکرالوز با حذف گروه های هیدروژن ــ اکسیژن از محل های خاصی در مولکول ساکارز و قرار دادن کلر در محل آنها، تشکیل می شود. مهم است به یاد داشته باشید که کلر در بسیاری از مواد تشکیل دهنده بی خطر موجود در غذاها نیز وجود دارد. این تغییر باعث می شود که سوکرالوز، تنها شیرین کننده بدون کالری شناخته شود که از شکر ۶۰۰ بار شیرین تر است. جایگزینی3 مولکول کلر سبب میشود که سوکرالوز همانند شکر قابل شکستن و متابولیزه شدن نباشد. بیشتر سوکرالوز که ما مصرف می کنیم، بدون آن که تغییر کند، از بدنمان عبور می کند و تمام آن به سرعت از بدن ما خارج می شود، بدون آن که برای تولید انرژی تجزیه شود.


ساختار ساکرالوز

فرمول مولکولی C12H19Cl3O8

جرم مولکولی 397.64 g/mol

نقطه ذوب 125 °C, 398 K, 257 °F

حلالیت درآب 283 g/L (20 °C)

 

تاریخچه کشف سوکرالوز

سوکرالوز در سال 1976 توسط شرکت Tate & Lyle  کشف شد و در سال 1998 توسط سازمان غذا و داروی آمریکا FDA تایید شد و در حال حاضر در 80 کشور شامل آمریکا ، کانادا و استرالیا برای مواد غذایی جامد و نوشیدنیها مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده به راحتی در آب حل شده و به علت پایداری مناسبی که دارد در پخت و پز قابل استفاده می باشد.

 

فواید سوکرالوز :

شیرینی سوکرالوز در دهان باقی می ماند و هیچ طعم ناخوشایندی در دهان ایجاد نمی کند.

 سوکرالوز در بدن انرژی تولید نمیکند به دلیل اینکه مانند ساکارز شکسته نمی شود و به سرعت از میان بدن بدون تغییر عبور می کند .

سوکرالوز کاملا سالم و بی خطر است و تا کنون هیچ گونه گزارشی مستند از  عوارض نامطلوب  همچون پوسیدگی دندان ، افزایش قند در افراد دیابتی، تغییرات ژنتیکی ، سرطان ، مشکلات ایمونولوژیک ، اختلال در سیستم اعصاب مرکزی و محیطی و نیز نقص جنین از این ماده منتشر نشده است.

سوکرالوز برای کل اقشار جامعه از جمله زنان باردار, مادران شیرده و کودکان درکل سنین قابل استفاده می باشد.

سوکرالوز  برای افرادی که می خواهند میزان جذب کالری را به بدن خود کاهش دهند  مفید می باشد.

سوکرالوز  به عنوان یک شیرین کننده در مکمل های غذایی , مواد دارویی , ویتامین ها و مکمل های معدنی و دارویی قابل استفاده می باشد .

موجب تخریب دندانها نمی شود زیرا باکتریهای دهان آنرا به عنوان یک منبع غذایی نمی شناسد بنابر این موجب پوسیدگی دندانها نمی شود.

 

سازمانهایی که سوکرالوز توسط آنها مورد تایید قرار گرفته است:

1- سازمان غذا ودارو ی آمریکا در سال 1998 (FDA)

2-  (JECFA (joint  FAO&WHO expert committee on food additives در سال 1999

3- کمیته علمی غذای اروپا در سال 2000(SCF)

4- سازمان ایمنی غذای اروپا(EFSA)

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.