همان گونه که در مقاله روش های پرورش زالو گفته شد محل های متفاوتی برای نگهداری و پرورش زالو وجود دارد که عبارتند از : پرورش زالو در استخر های گلی، استخرهای سیمانی ، استخر برزنتی ، ظروف شیشه ای و پرورش زالو در آبگیرهای طبیعی. هر کدام از این محل های نگهداری مزایا و معایب خاص خود را دارند که با توجه به شرایط مالی و محیطی می توانیم هر کدام را انتخاب کنیم. اکنون در این مقاله پرورش زالو در آبگیرهای طبیعی را مورد بررسی قرار می دهیم.
در این روش تعداد زیادی زالو می توان پرورش داد ولی جمع آوری و درجه بندی زالوها مشکل خواهد بود همچنین تولید مثل زالوها به صورت طبیعی همراه با تغییر فصل خواهد بود که دفعات زادآوری در طول سال یکبار می باشد. بدین ترتیب که رشد و زادآوری زالو ، در این شرایط وابسته به شرایط محیط طبیعی می باشد.
در این روش پرورش، بایستی همیشه ورودی آب از نظر عدم آلودگی کنترل شود زیرا ممکن است بطریهای سموم کشاورزی که توسط کشاورزان استفاده شده به آبگیر یا مسیر ورود آب انداخته شود که در این صورت باعث آلودگی زالوها نیز خواهد شد.
جهت جمع آوری زالوها در اندازه کم در این روش پرورش زالو از طعمه استفاده می شود اما برای جمع آوری کامل زالوها و پیله های آنها بایستی آب آبگیر را خالی کرده بعد اقدام به جمع آوری زالوها از داخل گل ها کرد. خروجی آب نیز در هنگام پرورش بایستی کنترل شود زیرا که خالی شدن آب آبگیر باعث خشک شدن آبگیر و در نتیجه شکار شدن و مرگ زالوها را در پی خواهد داشت.
پرورش زالو در آبگیرهای طبیعی یکی دیگر از روشهای پرورش زالو بود که مورد بررسی قرار دادیم. حال کسانی که علاقه مند به پرورش زالو و خرید و فروش زالو هستند می توانند با در نظر گرفتن شرایط خود یکی از روشها را انتخاب کنند و وارد کسب و کار پر سود پرورش زالو شوند و زالوهای پرورشی خود را به منظور استفاده در زالودرمانی و یا تولید مواد آرایشی و بهداشتی بفروشند. با توجه به بازار خوب خرید زالو در ایران و دنیا پرورش دهندگان زالو نباید نگرانی در مورد فروش زالو داشته باشند و با اطمینان می توانند وارد این شغل شوند.