روش صید و نگهداری زالو در مناطق مختلف متفاوت است. قنات ها، مرداب ها و تالاب ها محل های بسیار مناسب برای صید زالو هستند. در کشور ایران بهترین منطقه برای صید زالو مناطق شمالی ایران هستند. مثلا شالیزارهای رشت و شهر لنگرود و شهر بابلسر و لاهیجان و بسیاری از مناطق شمالی مکانی مناسب برای زالوی طبی است. زالوی طبی فقط از شمال قابل دریافت است و از دیرباز در شالیزارهای برنج منطقه شمالی زالو بطور طبیعی تکثیر می شده است.
یکی از پیشگامان تولید زالو و تکثیر زالو در ایران آقای علیرضا تندرو می باشد که فعالیت جدی خود را از سال 91 آغاز کرده و در حال حاضر شرکت تعاونی تولید زالوی طبی را ثبت کرده و در سال اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از کارآفرینان شناخته شده است .
در آموزش پرورش زالو شرایط محیطی از اهمیت بالایی برخوردار است، در پرورش زالو باید به مسائل بهداشت محیط توجه ویژه ایی کرد. زیرا زالو مستقیما با سلامتی افرادی که از زالو برای درمان بیماری های خاص خود بهره می برند اهمیت دارد. از شرایط محیطی تکثیر و پرورش زالو می توان به نکات زیر اشاره کرد .
نگهداری سالم زالوها باید آب محل زندگی آنها را یک روز در میان تعویض کرد، چون زالوها با ترشح مواد شیمیایی از جمله آمونیاک، اکسیژن آب را از بین برده و به تدریج خود نیز ضعیف شده و کارآیی خود را از دست می دهند و سرانجام پس از چند روز می میرند. بهتر است از آب کلرینه استفاده نشود و به جای آن از آب مقطر یا آب بدون کلر استفاده نمود. قبل از جابه جایی می بایست دمای آب را کنترل کرده و از تغییر دمای ناگهانی آب تعویضی خودداری کرد. زالو ها به گرما حساسند و نباید دمای آب بیش از 10 درجه سانتی گراد باشد و یا در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار گیرند. غیر از آب زالو را می توان در خاک مرطوب و تمیز که در کیسه های نخی یا کتانی محصور شده باشد نگهداری کرد. درجه حرارت ایده آل برای زالوها 7-4 درجه سانتی گراد می باشد.
گیلان لیرو متخصص در تولید و پرورش زالو ی طبی، آموزش پرورش زالو ، خرید زالو و همچنین فروش زالو است. علاقه مندان به پرورش زالو و روش صید و نگهداری زالو می توانند با شرکت در کلاسهای دوره آموزش پرورش زالو اقدام کنند.