طراحی سایت ، سئو و بهینه سازی سایت

طراحی سایت و کسب رتبه در گوگل

طراحی سایت ، سئو و بهینه سازی سایت

طراحی سایت و کسب رتبه در گوگل

حقوق انحصاری اختراع

در این مقاله به بررسی حقوق انحصاری به خصوص در امر ثبت اختراع می پردازیم. این مقاله که توسط کارشناسان موسسه حقوقی درسا آماده گردیده امیدواریم شما را در امر ثبت شرکت و اختراع یاری نماید.  

حقوق انحصاری

حقوق انحصاری

حقوق انحصاری

حقوق انحصاری، طبق بند و ماده مورد نظر در کنوانسیون پاریس، مورد استفاده شده است.

بر طبق همین قانون، هر کدام از کشورهای عضو اتحادیه، این وظیفه را دارد که چاره اندیشی های قانونی، برای لازم گردانیدن در عطا کردن تمییز، بهره داشتن از حق اختراع را پیش بینی کند.

تا در این صورت از سوء استفاده های مبنی بر حق اختراعی که واگذار گشته، و همچنین امکان دارد توسط مالک مخترع انجام شود، جلوگیری شود.

حقوق انحصاری اختراع

کشورهای عضو اتحادیه وظیفه دارند که کارهای مورد نیاز برای بهره برداری و اعطای امتیاز به فرد صاحب اختراع را انجام دهند این کار برای جلوگیری از بی استفاده ماندن اختراع و تعیین هزینه ناعادلانه توسط مخترع می شود راجب مطلب حقوق انحصاری در کنوانسیون پاریس توضیح داده شده است.

در قوانین و دستور زبان بیشتر کشورها معنا و مفهوم و تعریف مشخص نشده است.

از نظر بعضی از افراد اختراع برای از بین بردن یک مشکل در تکنولوژی می باشد اختراع یک ایده نوین محسوب می شود لازم به ذکر است که برخی از نویسندگان از اختراع به عنوان یک راه حل برای یک مشکل در قسمت های مختلف تکنولوژی یاد می کنند.

در قانون کشور ژاپن اختراع به این ترتیب شرح داده شده است که از قانون طبیعت اگر برای پیشرفت در زمینه فنی استفاده شود اختراع نامیده می شود.

در تفاهم نامه تریپس نیز راجب اختراع بحثی نشده است.

در مورد اختراع همچنین در قانون ثبت علائم و اختراع ایران تعریفی نیامده است. اما در ماده ٢۶ این قانون چنین ذکر شده است که هر فرد مکتشف و اختراع حق انحصاری استفاده از اختراع خود را دارد و باید طبق مقررات در دفتر ثبت شود تا فرد بتواند از حق انحصاری خود استفاده کند.

در مجلس شورای اسلامی اختراعاتی که تحویل گرفته شده اختراع به این معنا آمده است که فکری که مخترع برای راه حل یک مسئله خاص ارائه می کند را اختراع می گویند.

لازم به ذکر است برای بیان فرق بین اختراع و ورقه اختراع می توان گفت برای حمایت از اختراع ورقه اختراع صادر می شود.

به طور کلی در ماده ٢۶ قانون علائم و اختراعات ایران نیز چنین بیان شده است که ورقه اختراع به عنوان سند اختراع نامیده می شود و فرد مخترع زمانی که اختراع خود را به اداره ثبت اسناد تهران ارائه می کند. این اداره برای زمان معین اختراع را به نام مخترع ثبت و برگه ای که به فرد ارائه می کند و فرد مخترع تا زمان مشخص شده در ورقه اختراع می تواند از آن استفاده انحصاری کند.

برای اطلاعات بیشتر در امر ثبت شرکت ، ثبت اختراع ، ثبت برند ، اخذ رتبه(گرید) ، اخذ کد اقتصادی و…. می توانید با وکلای مجرب موسسه حقوقی درسا در تماس باشید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.