طراحی سایت ، سئو و بهینه سازی سایت

طراحی سایت و کسب رتبه در گوگل

طراحی سایت ، سئو و بهینه سازی سایت

طراحی سایت و کسب رتبه در گوگل

شرایط طلاق

در این مقاله کارشناسان مجرب به همراه وکیل طلاق موسسه حقوقی درسا به شرایط طلاق ، شرایط طلاق‏ دهنده‏ و شرایط طلاق ‏گیرنده‏ میپردازند تا افرادی که خواهان طلاق ویا طلاق توافقی هستند از آن مطلع شوند.  

شرایط طلاق

شرایط طلاق

براى صحّت طلاق، سه دسته شرط لازم است که در زیر به همه موارد شرایط طلاق اشاره می‌شود.

شرایط اصل طلاق‏

  1. خواندن صیغه مخصوص طلاق ، که عبارت است از «انْتِ طالِقٌ: تو رها هستى» و مانند آن که طلاق ‏گیرنده را دقیقاً معیّن کند. قابل ذکر است که طلاق باید به صیغه عربى صحیح خوانده شود.
  2. صیغه طلاق باید منجّز و بدون قید و شرط باشد: پس اگر صیغه را مشروط به شرطى بکند، باطل است، خواه وقوع شرط احتمالى یا یقینى باشد مثل این که بگوید:

«انْتِ طالِقٌ انْ جاءَ زَیْدٌ: اگر زید بیاید تو رها هستى.» یا «انْتِ طالِقٌ انْ طَلَعَتِ الشَّمْسُ: اگر خورشید، طلوع کند تو رها هستى.»

  1. حضور دو شاهد عادل

شرایط شاهدان طلاق :

شاهدان باید مرد باشند و خواندن صیغه را بشنوند؛ چه طلاق‏ دهنده به آنان بگوید شاهد باشید یا نگوید. همین‏طور هردو باید به ‏اتّفاق شاهد صیغه باشند و صیغه به‏ طور انفرادى و جداگانه نزد هریک از شهود کافى نیست؛ چنان‏که شهادت زنان، چه تنها باشند و چه همراه مرد، اعتبار ندارد.

 

شرایط طلاق‏ دهنده‏

  1. بلوغ: بنابر احتیاط واجب، طلاق نابالغ، صحیح نیست؛ چه بى واسطه چه با واسطه وکیل ، اگر چه ممیز و ده ساله باشد.
  2. عقل: طلاق شخص دیوانه صحیح نیست؛ چه دیوانگى ‏اش دائم باشد و چه دوره ‏اى و طلاق را در حال جنون انجام دهد. شخص مست و هرکس که به‏ طریقى عقلش را از دست داده نیز مانند دیوانه است
  3. قصد: یعنى شوهر به ‏طور جدّى تصمیم به طلاق داشته باشد. بنابراین طلاق غیرمصمّم مثل کسى که خواب است یا به ‏طور سهوى و اشتباهى و شوخى صیغه طلاق را بخواند صحیح نیست.
  4. اختیار: به این معنا که اکراه و اجبارى در کار نباشد. پس اگر کسى را به ضرر مالى، جانى و آبرویى تهدید کنند که زنش را طلاق دهد، چنین طلاقى صحیح نیست.

 

شرایط طلاق ‏گیرنده‏

  1. زن باید در وقت طلاق ، از خون حیض و نفاس پاک باشد و شوهرش در آن پاکى یا در حال نفاس یا حیض که پیش از این پاکى بوده با او نزدیکى نکرده باشد

این شرط در سه صورت لازم‏ الاجرا نیست :

الف: آنکه شوهرش بعد از ازدواج با او نزدیکى نکرده باشد.

ب:زن آبستن باشد.

ج: مرد به واسطه غایب بودن نتواند یا برایش مشکل باشد که پاک بودن زن را بفهمد.

  1. همسر دائمى مرد باشد. بنابراین، طلاق همسر موقت، بى معنا و باطل است.
  2. معین باشد. اگر مرد داراى یک همسر است، همین قدر که بگوید: (زَوْجَتى طالقٌ: همسر من رها است) کافى است، ولى اگر بیش از یک همسر دارد باید آن را که مى ‏خواهد طلاق دهد با نام یا اشاره معین نماید.

در این مقاله که توسط کارشناسان و وکلای موسسه حقوقی درسا تهیه شده است سعی شده است صرفا به شرایط طلاق پراخته شود و افراد جهت اطلاعات در مورد طلاق ، طلاق توافقی ، مراحل طلاق توافقی و… به مقاله های مربوطه مراجعه نمایند. قابل ذکر است که افراد میتوانند امور حقوقی خود را جهت تسهیل روند آن ها به وکیل های حقوقی موسسه حقوقی درسا بسپارند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.