باتوجه به درخواست های مکرر کاربران پس از ارائه مقاله انحلال شرکتها مبنی بر این که مقاله ای مربوط به انحلال شرکت سهامی تهیه شود لذا کارشناسان موسسه حقوقی درسا اقدام به تهیه این مقاله کرده اند .
پیش از آنکه به علل انحلال شرکت سهامی بپردازیم به اصطلاح انحلال شرکت میپردازیم که به زمانی اشاره دارد که شرکت تصمیم میگیرد که فعالیت خود را به انجام عملیات تصفیه، یعنی اجرای تعهدات ناتمام و پرداخت بدهیها و در نهایت تقسیم اموال باقی مانده شرکت بین شرکا، محدود کند.
علل انحلال شرکت سهامی
با توجه به بخش نهم لایحه اصلاحی قانون تجارت که موارد انحلال شرکت سهامی اعم از سهامی خاص و عام ضمن مواد ۱۹۹ و ۲۰۱ بیان شده است در به آن اشاره شده است.
طبق ماده ۲۰۰ لایحه قانون تجارت انحلال قهری به این معنی است که هرگاه شرکت سهامی ورشکسته و حکم ورشکستگیاش صادر شود، منحل خواهد شد و این در حالی است که برای انحلال این دست شرکتها، حکم دادگاه ضرورت ندارد و همین که حکم ورشکستگی شرکت صادر شود، منحل شده و باید طبق مقررات راجع به ورشکستگی، تصفیه شود.
برابر با بند ۴ ماده ۸۵ لایحه مصوب قانون تجارت ، انحلال به تصمیم مجمع عمومی هر زمان که مجمع عمومی اراده کند میتواند به تشخیص خود و به هر علت قبل از موعد، شرکت را منحل کند. این تصمیم مجمع عمومی نیاز به توجیه ندارد، البته این تصمیم زمانی اعتبار دارد که در جلسه رسمی و با اکثریت دو سوم آرا حاضر در جلسه اتخاذ شود.
انحلال شرکت سهامی در این مورد باید به وسیله مجمع عمومی فوقالعاده اعلام شود هرگاه مجمع عمومی این کار را انجام ندهد هر ذینفع میتواند انحلال را از دادگاه بخواهد. و یا دلایل موجه انحلال شرکت که در لایحه صریحاً مشخص شده است ذینفع میتواند انحلال شرکت را از دادگاه بخواهد. یکی از مواردی که طبق بند دوم ماده ۱۹۹ لایحه قانون تجارت موجب انحلال شرکت سهامی میشود اتمام مدت فعالیت شرکت سهامی که برای مدت معین تشکیل شده است مگر مجمع عمومی فوق العاده، مدت شرکت را قبل از اتمام تمدید کرده باشد. قابل ذکر است که این مورد به علت آنکه اکثرا ثبت شرکت را به مدت نامحدود ثبت میشود به ندرت پیش میافتد.
شرایط انحلال شرکت سهامی
عدم فعالیت در راستای موضوع شرکت به مدت یکسال پس از ثبت شرکت و یا توقف فعالیت عدم برگزاری مجمع عمومی سالانه شرکتهای سهامی یا برگزاری با بیش از ده ماه موجب انحلال شرکتهای سهامی میشود که امری ناگزیر میباشد
در صورتی که سمت تمام و یا بخشی از هیئت مدیره بیش از شش ماه تعیین نشده
باشد و بدون تصدی مانده باشد شخص ذینغع مجاز به اقدام انحلال میباشد.
جهت اطلاعات بیشتر درباره انحلال شرکتهای سهامی میتوانید به مقاله مربوطه مراجعه فرمایید و یا از اطلاعات بروز کارشناسان درسا و تجربه ی وکلای حقوقی موسسه حقوقی درسا استفاده نمایید و از طریق راهای ارتباطی مختلف موجود با آن ها تماس حاصل فرمایید.