ثبت شرکت تعاونی در کرج یکی از خدمات درسا ثبت می باشد که زیر نظر وکلای حقوقی برجسته و با تجربه در کمترین زمان ممکن و با کمترین حضور مشتری انجام می شود .در این مقاله به صورت جامع و کامل قوانین و ضوابظ ثبت شرکت تعاونی در کرج جهت آگاهی شما عزیزان تهیه و تدوین گردیده است در صورتی که هر گونه سوال در مورد ثبت شرکت تعاونی دارید مشاوران ما مشتاق پاسخگویی و راهنمایی شما می باشند.
شرکت های تعاونی عبارت است از، شرکتی متشکل از ۷ نفر سهام دار است که با توجه به ماده ۱۷ قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران باید تمام و یا حداقل ۵۱ درصد سرمایه اصلی آن توسط اعضا در اختیار شرکت های تعاونی قرار گیرد و در ثبت شرکت تعاونی در کرج حداقل یک سوم سرمایه آن باید تادیه و در صورتی که به صورت نقدی و جنسی باشد تقویم و تسلیم شده باشد. سازمان ها ، شرکت های دولتی وابسته به دولت و تحت پوشش دولت ، وزارتخانه ها، بانکها، شهرداری ها ، شوراهای اسلامی کشور ، بنیاد مستضعفان وسایر نهاد های عمومی می توانند جهت اجرای بند دو اصل چهل و سه قانون اساسی از راه وام بدون بهره یا هر راه شرعی دیگر اقدام به کمک در تامین و یا افزایش سرمایه شرکتهای تعاونی نمایند بدون اینکه عضو باشند .
در ثبت شرکت تعاونی در کرج و مقررات آن نحوه و شرایط عضویت در تعاونی ها در ماده ۹ قانون تجارت آمده است و خارج شدن اعضا از تعاونی به اختیار آنها است و نمیتوان آنها را منع کرد اما در صورتی که خروج نامبرده موجب ضرر برای تعاونی باشد ملزم به جبران آن خواهد بود.
این نکته را باید در نظر داشت که برای ثبت شرکت تعاونی و گرفتن مجوز لازم برای ثبت شرکت تعاونی در کرج درابتدا باید هیئت مؤسس پس از تشکیل جلسه موسسین صورتجلسه مربوطه را به اداره تعاون ارجاع دهد.
الف : شرکتهای تعاونی تولیدی
شرکت تعاونی تولیدی به شرکتی گفته می شود که به منظور اشتغال اعضا در امور به کشاورزی و دامداری، یا دامپروری پرورش و صید ماهی شیلات ، صنعت ومعدن عمرانی ( شهرداری و یا روستایی ) و عشایری می نمایند که نیاز مشاغل تولیدی یا مصرف کنندگان عضو خود را در چهار چوب مصالح عمومی و به منظور کاهش هزینه ها و قیمت ها تامین می نمایند. شرکت هایی به صورت تعاونی ثبت می شوند که عمده فعالیت آنها عمدتا توزیعی و تولیدی باشد.
ب) شرکت تعاونی توزیعی
شرکت های تعاونی توزیعی عبارتند از تعاونی هایی که نیاز مشاغل تولیدی و یامصرف کنندگان خود را در چارچوب مصالح عمومی و به منظورکاهش هزینه ها وقیمت ها تامین می نماید و همچنین در امور مربوط به تهیه و توزیع کالا ‚ مسکن‚ خدمات و سایر نیازمندیهای اعضاء فعالیت می نماید .
ثبت شرکت تعاونی در کرج را میتوان در دو قالب عام و خاص انجام داد که به شرح زیر می باشد :
شرکتی است که عضویت در آن برای همه آزاد می باشد ( تعداد اعضاء در این تعاونیها حداقل ۵۰۰ نفر و براساس نوع تعاونی که وزارت تعاون تعیین کرده مشخص می شود وبایستی سهام آن رابه عموم مردم عرضه نمایند .
شرکتی است که عضویت درآن برای گروهی خاص مانند کارگران ‘ دانشجویان ‘ کشاورزان ‘ زنان ‘ پزشکان ‘ وکلای دادگستری ‘ اعضاء هر صنف و مشاغل خاص و نظایر اینها با رعایت شرایط آزاد تعیین می شودودرنتیجه سهام آن فقط به افراد واجد شرایط واگذارمی شود.
۱ ـ تابعیت جمهوری اسلامی ایران
۲ ـ نداشتن ممنوعیت قانونی و حجر
۳ ـ خرید حداقل سهام در اساسنامه
۴ ـ نوشتن درخواست برای عضو شدن در تعاونی
۵ ـ دادن تعهد برای اینکه مقررات تعاونی را رعایت کند
۶ ـ در شرکتهای تعاونی مشابه عضو نباشد
در شرکتهای تعاونی حداقل میزان سرمایه ۱۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال می باشد.
برای ثبت شرکت تعاونی در کرج ، هیات مؤسس متشکل از متقاضیان حائز شرایط قانونی، نسبت به تهیه طرح پیشنهادی و تنظیم اساسنامه منطبق بر قانون بخش تعاونی، دعوت به عضویت افراد واجد شرایط و تشکیل اولین مجمع عمومی عادی جهت تصویب اساسنامه و تعیین هیات مدیره و بازرس یا بازرسان و سایر وظایف مجمع عمومی عادی اقدام مینماید.
موسسین شرکت تعاونی باید با قوانین و مقررات تعاونیها آشنائی کافی داشته باشند و در صورت نیاز در کلاسهای آموزشی یکروزه که اداره کل تعاون استان تعیین میکند و زمان تشکیل آن حداکثر یک هفته از تاریخ تسلیم تقاضا خواهد بود شرکت نمایند.
هیات مؤسس در طرح پیشنهادی، ضرورت ثبت شرکت تعاونی در کرج و ارائه دلایل توجیهی مبنی بر تناسب هدفهای تاسیس شرکت تعاونی با هدفها و برنامههای مصوب جمهوری اسلامی ایران با ذکر میزان سرمایه ثابت و در گردش مورد نیاز طرح، تعداد و مشخصات داوطلبان، قید میزان سهم لازم التادیه هر عضو، سوابق و مهارتهای آنان در رشته فعالیت موردنظر، نام شعبه صندوق تعاون برای افتتاح حسابهای تعاونی را ذکر نموده و با معرفی نماینده تامالاختیار به اداره کل تعاون ارائه مینماید.
بالاترین مرجع تصمیم گیری و نظارت درامور شرکتهای تعاونی مجامع عمومی هستند که از اجتماع اعضای تعاونی یا نمایندگان تام الاختیار به صورت عادی و فوق العاده تشکیل شده و هر عضو بدون در نظر گرفتن میزان سهم تنها دارای یک رای می باشد.
الف – مجمع عمومی عادی
مجمع عمومی عادی حداقل سالی یک بار پس از پایان سال مالی جهت انجام وظایف قانونی خود با دعوت هیئت مدیره تشکیل گردیده و وظایفش به شرح زیر می باشد:
ب – مجمع عمومی فوق العاده
مجمع عمومی فوق العاده بنا به تقاضای کتبی حداقل یک سوم اعضای تعاونی و یا اکثریت مطلق اعضا هیئت مدیره و یا بازرس و یا بازرسان با حضور حداقل دو سوم اعضا کل مجمع تشکیل می شود. در تعاونی های دارای بیش از پانصد نفر عضو در صورتی که بار اول مجمع با دو سوم اعضا تشکیل نشود بار دوم با نصف به علاوه یک رسمیت خواهد داشت .
در صورت عدم تشکیل مجمع عمومی فوق العاده توسط هیئت مدیره ظرف مدت حداکثر یک ماه وزارت تعاون اقدام به این کار می نماید. وظایف مجمع عمومی فوق العاده تغییر در مواد اساسنامه شرکت تعاونی (درحدود قانون)، تصمیم گیری نسبت به عزل یا قبول استعفای هیئت مدیره و ادغام یا انحلال شرکت تعاونی خواهد بود.
الف – ادغام تعاونی
مجامع عمومی فوق العاده می توانند ادغام شرکتهای تعاونی را با یکدیگر تصویب نمایند. صورتجلسات مجامع عمومی فوق العاده تعاونی هایی که با هم ادغام شده اند به همراه مدارک مربوطه حداکثر ظرف مدت دو هفته جهت ثبت به اداره ثبت شرکتها تسلیم شده و خلاصه تصمیمات نیز به اطلاع کلیه اعضا و بستانکاران می رسد .
ب – تصفیه و انحلال شرکت تعاونی
شرکتهای تعاونی با رای مجمع عمومی فوق العاده یا وزارت تعاون در موارد زیر منحل می گردند:
قبل از آنکه متقاضیان ثبت شرکت تعاونی در کرج اقدام به انجام مراحل ثبت شرکت نمایند باید موارد زیر را به عنوان پیش نیاز داشته باشند
جهت تشکیل پرونده ثبت شرکت تعاونی در کرج ، متقاضیان ثبت شرکت باید مدارک ذیل را تهیه و تکمیل کنند
برای ثبت شرکت تعاونی در کرج باید به نکات زیر جهت سهولت در انجام روند ثبت شرکت توجه کرد