در این مقاله کوشیده شده است که اطلاعات دقیق و کافی جهت آشنایی با ثبت شرکت مختلط سهامی در کرج ارائه شود تا متقاضیان ثبت شرکت بتوانند از آن استفاده کنند و در صورت هرگونه کمک و سوال وکلا حقوقی و کارشناسان مجرب درسا ثبت مشتاقانه پاسخگوی متقاضیان ثبت شرکت مختلط سهامی در کرج و دیگر موارد مروبطه هستند.
شرکت مختلط سهامی، شرکتی است که در تحت اسم مخصوصی بین یک عده شرکای سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل میشود و عموماً ثبت شرکت مختلط سهامی مواقعی که تاجری برای تجارت احتیاج به پول دارد مورد نیاز می شوند و سهامی منتشر می نماید که دارنده آن در منافع شریک و مسئولیت او تا اندازه سهامی باشد که تعهد نموده است.
بهتر است قبل از ثبت شرکت مختلط سهامی در کرج با مفاهیم دو نوع شریک موجود در شرکت های مختلط سهامی به شرح زیرآشنا شویم:
قابل ذکر است که شرکاء ضامن نمی توانند بدون رضایت سایر شرکاء ، تجارتی از نوع تجارت شرکت بنمایند ولو به حساب دیگری باشد و یا به عنوان شریک ضامن در شرکت با مسئولیت محدود دیگری که نظیر این تجارت را دارد داخل شوند.
پس از ثبت شرکت مختلط سهامی در کرج با مسئله مدیریت مواجه میشویم که مخصوص به شریک یا شرکاء ضامن است بدلیل آنکه قاعدتاً شرکاء ضامن که مسئول تعهدات اضافه بر سرمایه هستند به وضع شرکت بیشتر دلسوز بوده و از لحاظ مسئولیت ضمانتی خودشان در عمل ،بیشتر احتیاط خواهند نمود در نتیجه حتی با وجود مجمع عمومی در شرکت مختلط سهامی ، این مجمع حق انتخاب مدیران شرکت را نخواهد داشت. و از آنجایی که اختیار اداره شرکت به دست شرکاء ضامن است و شرکاء سهامی نمی توانند در آن دخالت داشته باشند ، قانون حق نظارت به شرکاء سهامی داده که به وسیله مجمع عمومی اعمال می شود . مطابق ماده ۱۶۵ «در هر یک از شرکت های مختلط سهامی هیئت نظاری لااقل مرکب از سه نفر از شرکاء برقرار می شود و این هیئت را مجمع عمومی شرکاء بلافاصله بعد از تشکیل قطعی شرکت و قبل از هر اقدامی در امور شرکت معین می کند. انتخاب هیئت نظار به موجب شرایط مقرر در اساسنامه شرکت تجدید می شود. در هر صورت اولین هیئت نظار فقط برای یک سال انتخاب خواهد شد».
ثبت شرکت مختلط سهامی در کرج طبق مراحل ثبت شرکت های دیگر اما با تفاوت هایی در تنظیم و مسایل مخصوص خود می باشد و شرکت مختلط سهامی مانندشرکت مختلط غیرسهامی دارای اسم مخصوصی میباشد که در ابتدای اسم شرکت کلمه مختلط پس از طی مراحل ثبت شرکت مختلط سهامی ذکر خواهد شد
بدیهی است در مدارک ثبت شرکت و آگهی مربوطه آن نام شرکاء ضامن باید قید گردد تا اشخاص ثالث بتوانند از وجود آنان اطلاع پیدا کنند. با در نظر گرفتن مفاد ماده ۱۶۵ قانون تجارت و اصول پیشبینی شده برای شرکتهای سهامی عام و یا سهامی خاص که در مورد شرکتهای مختلط سهامی نیز جاری است، در نتیجه میتوان گفت که برای تشکیل و ثبت شرکت مختلط سهامی، علاوه بر شرکتنامه، تنظیم اساسنامه جداگانه نیز لازم است.
• یک نسخه مصدق از شرکت نامه، اساسنامه، اظهارنامه
• اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی مدیران
• لیست مدیر یا مدیران شرکت
• تعهد پرداخت تمام سرمایه و پرداخت واقعی لااقل ثلث از آن سرمایه که به امضای مدیر شرکت رسیده باشد.
• تصمیمات مجمع عمومی در موارد مذکور در مواد ۴۰ ،۴۱ و ۴۴ در یک نسخه
• پرداخت تمام سرمایه نقدی شرکای ضامن و تسلیم تمام سرمایه غیرنقدی که به امضای رئیس شرکت رسیده باشد.
در شرکت مختلط سهامی ، شرکای سهامی به صورت سهم در می آید و مانند سهام شرکت های سهامی خاص و یا سهامی عام قابل نقل و انتقال است و شخصیت شرکای صاحب سهم از اهمیت برخوردار نیست و هر صاحب سهمی شریک شرکت محسوب می شود در صورتی که در شرکت مختلط غیرسهامی شریک سهامی وجود ندارد بلکه شریک با مسئولیت محدود است و سهم آن به قطعات سهام تقسیم نمی شود و آزادانه قابل معامله نسبت و شخصیت شرکای با مسئولیت محدود در شرکت مد نظر است .
از دیگر تفاوت می توان گفت که هر شرکت مختلط سهامی دارای مجمع عمومی است که مرکب از کلیه سهامداران شرکت بوده و مقررات مجمع عمومی شرکت های سهامی عام یا سهامی خاص در آن جاری است.
• وقتی که شرکت مقصودی را که برای آن تشکیل شده بود انجام داده ، یا انجام آن غیر ممکن باشد.
• زمانی که شرکت برای مدت معینی تشکیل و مدت منقضی شده باشد.
• در صورتی که شرکت ورشکست شود.
• بر حسب تصمیم مجمع عمومی در صورتی که در اساسنامه ، این حق برای مجمع مذکور تصریح شده باشد (تصمیم مجمع عمومی به اکثریت آراء خواهد بود ) و رضایت شرکاء ضامن.
• در صورت فوت یا محجوریت یکی از شرکاء ضامن ، مشروط به این که انحلال شرکت در این موارد در اساسنامه تصریح شده باشد.