در این مقاله به بررسی کد اقتصادی شرکت و نحوه اخذ آن می پردازیم. امیدواریم این مقاله که توسط کارشناسان مجرب درساثبت در زمینه ثبت شرکت آماده گردیده است مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
کد اقتصادی یک شناسه اختصاصی ۱۲ رقمی است که برای شناسایی شرکت در واحد مالیاتی استفاده میشود،
فعالیتهای اقتصادی بهصورت های مختلف انجام میشود . حمایت از فعالیت کنندگان در این زمینه و نظارت بر اعمال اقتصادی لازم به شناخت اشخاص فعال در این زمینه است. یکی از مزیتهای کد اقتصادی کسب مجوز برای فعالیتهای تجارتی و پرداخت حقوق دولت در قالب مالیات و جلوگیری از رقابتها و تلاشهای ناسالم میباشد.در کنار راهنمای ثبت شرکت ها و دریافت کارت بازرگانی، اخذ شماره کد اقتصادی ضرورت دارد پس با استفاده از مقررات مربوطه که در واحدهای ذیربط وزارت امور اقتصادی و دارایی جاری است نسبت به نگارش و ارائه راهنمای دریافت شماره اقتصادی برای کسانی که نیازمند دانستن اطلاعات مربوط میباشند اقدام میشود .
برای اخذ برگهی کد اقتصادی لازم است ابتدا برای شرکت در واحد مالیاتی نسبت به آدرس شرکت مربوط تشکیل پرونده مالیاتی داد.
۱- اشخاص مکلف به اخذ کد اقتصادی
تمامی اشخاص حقوقی که به امر تولید،مونتاژ ، واردات و صادرات ، توزیع هر نوع کالا و کارهای خدماتی فعالیت دارند همه اشخاص حقیقی که به کارهای ذکرشده مشغولاند و دارای پروانه کسب یا کار از مراجع مربوط و یا دارای محل فعالیت تجاری باشند و واجد شرایط اخذ شماره اقتصادی بهحساب میآیند . لازم است بدانید احراز یکی از شرایط فوق برای اشخاص حقیقی کافی میباشد .
۲- مجوز فعالیت
مجوز فعالیت به سندی گفته میشود که بر اساس آن فعالیت اقتصادی هر شخصی از طرف یکی از مراجع ذیربط تائید شده باشد مانند پروانه داروخانهها از طرف وزارت بهداشت و درمان یا کارت بازرگانی از طرف وزارت بازرگانی یا فعالیت مرغداری از راههای جهاد یا گواهی فعالیت صنعتی (کارگاه یا کارخانه) از طرف وزارت صنایع یا پروانههای کسبوکار صادره از سوی اتحادیههای صنفی و یا معرفینامه سازمان برنامه بودجه برای پیمانکاران و یا سایر مراجع مربوطه.
۳- محل فعالیت تجاری
محل فعالیت تجاری به یک واحد شغلی گفته میشود که آن محل از طرف شهرداری یا مراجع قانونی دیگر بهعنوان محل فعالیت اقتصادی شناختهشده و فعالیت مربوط در آن جواز کسب و یا بدون جواز انجام میشود.
۴- رسید بانکی
مبلغ فیش بانکی در کلیه شهرستانها بهحساب یکی از شعب بانک ملی از جانب درخواستکننده واریز میشود .
۵- پرینت مربوط به شماره اقتصادی
پرینت گرفتهشده با کامپیوتر قبل از صدور کارت میباشد که کلیه اطلاعات مربوط به مودی ازجمله هویت و مالیات را شامل میشود که بهعنوان رسید از مودی توسط مأمورین پست و بایگانی در پرونده مودی استفاده خواهد شد .
۶- کارت اقتصادی اشخاص حقیقی
رنگ و شکل و مندرجات کارت جدید با کارتهای قبلی فرق خواهد داشت و عکس ۲*۳ ، نام و نام خانوادگی، شماره اقتصادی ، نشانی محل فعالیت تجاری و شماره حوزه مالیاتی مودی در آن درج خواهد شد .
۷- کارت اقتصادی اشخاص حقوقی
تغییرات مربوط به اشخاص حقیقی در کارت اشخاص حقوقی نیز وجود دارد . اما فرق آن این است که عکس ندارد و نوع شخص حقوقی نیز درج خواهد شد . در صورت هماهنگی با خدمات ماشینی کارت اشخاص حقوقی بهصورت لیزری صادر خواهد شد.
برای اطلاعات بیشتر می تولنید از طریق تماس با ما با در ارتباط باشید و راهنمایی های لازم را کسب کنید.