از مهم ترین مسائل در پرورش زالو بهداشت پرورش زالو است. از آنجایی که زالوها به محیط پرورش خود که آب می باشد بسیار حساس هستند و دمای آب و بهداشت آب در زنده ماندن و رشد زالوها بسیار حیاتی است. علاوه بر بهداشت زالو در مرحله پرورش زالو باید در هنگام خرید زالو نیز به بهداشتی بودن زالو توجه کرد تا ناقل بیماری نباشد. برای خرید زالو حتما باید به مراکز فروش زالو ی بهداشتی و یک بار مصرف مراجعه کرد و از مصرف دوباره زالو خودداری کرد.
در مقاله های قبلی به طور مفصل در مورد خرید زالو و مسائل بهداشتی آن صحبت شد اما در این مقاله در خصوص بهداشت پرورش زالو مباحثی مطرح خواهد شد. تمامی مباحث مطرح شده در این مقاله به طور مفصل در دوره آموزش پرورش زالو بیان خواهد شد که علاقه مندان می توانند با خرید فیلم های آموزش پرورش زالو و یا ثبت نام در دوره های آموزش پرورش زالو اقدام به یادگیری کنند زیرا شغل پرورش زالو به توجه به هزینه ی کم و راحت بودن راه اندازی اما به تخصص و دانش زیادی احتیاج دارد.
با توجه به اینکه زالوها در اثر استفراغ خون و دفع فضولات از بدن، باعث آلوده شدن زودهنگام آب می شوند بنابراین آب محیط زندگی زالوها به محض کثیف شدن بایستی زود تعویض شود. هرچه حجم محیط آبی نسبت به تعداد زالوها کوچکتر باشد تعویض آب سریعتر انجام خواهد شد. به طور مثال اگر محیط پرورش بطری شیشه ای سه لیتری باشد، تعویض آب آن هر دو روز یک بار انجام خواهد شد، اگر محیط پرورش زالو 6 *4 متر با عمق 45 سانتی متر باشد و تعداد زالو در آن 200 عدد باشد هر سه الی چهار هفته یک بار آب آن تعویض خواهد شد. محیط آبی در هر شکلی که باشد با مشاهده آلودگی و کدر شدن آب بایستی تعویض شود. غیر از تعویض آب مخازن پرورش زالو ، شستشو و تخلیه کردن ته مخازن لازم است.
اگر مشاهده شود که تعدادی زالو در مخازن پرورش حالت عادی نداشته و یا مرده اند، بایستی آنها را از آب خارج کرده و مخزن را شستشو و ضدعفونی کنیم و دوباره با آب سالم مخزن را آبگیری نماییم. البته مواد داخل استخر همچون گیاهان آبزی، سفال و ... نیز بایستی ضدعفونی و یا حذف شوند.
زالوها در برابر بیماری بسیار مقاوم هستند اما در بهداشت پرورش زالو بایستی احتیاط را رعایت کنیم و برای پیشگیری از هرگونه بیماری و خسارت نکاتی را باید رعایت کرد در مقاله بعدی نکاتی در مورد پیشگیری از بیماری های احتمالی و بهداشت پرورش زالو مباحثی بیان خواهد شد.