طراحی سایت ، سئو و بهینه سازی سایت

طراحی سایت و کسب رتبه در گوگل

طراحی سایت ، سئو و بهینه سازی سایت

طراحی سایت و کسب رتبه در گوگل

مهریه را می توان یک نوع امنیت خاطر برای زن دانست که متاسفانه این روزها معنای آن نسبت به قدیم الایام تغییر کرده است و بیشتر جنبه مالی و تعیین ارزش برای خانواده ها گرفته است. اما نکته ای که مهم است و باید به آن توجه کرد مهریه ک اتفاق و یک ضرورت است که هیچگاه منسوخ نمی شود و خانواده ها نباید تنها به تعداد سکه هایی که در زمان عقد تعیین می شود که اغلب میزان بالای آن هم جنبه تظاهر و رقابت دارد توجه کنند. این امر باعث رخداد اتفاقات جبران ناپذیری در آینده و در هم طلاق می شود.  

مهریه یا صداق، به تعهد مالی گویند که شوهر در زمان عقد ازدواج، پرداخت آن را به همسر خود بر عهده می گیرد و موظف است بلافاصله پس از امضای قرارداد ازدواج، هر لحظه ای که زن آن را مطالــبه کند، بپردازد. مهریه مختص به دین اسلام است و در دیگر ادیان چنین چیزی وجود ندارد. مهریه عندالمطالبه است و در سند ازدواج نیز با همین عنوان ذکر میشود. در مهریه عندالاستطاعه، اگر زن مهریه را تقاضا کند، این وظیفه را برعهده دارد تا ثابت کند مرد از اموال کافی و لازم برای پرداخت مهریه برخوردار است. در این مورد مرد نیاز ندارد که در دادگاه دلیل بیاورد نمی تواند مهریه را پرداخت کند و همچنین زن نمی تواند او را برای دریافت مهریه در هر زمانی که اراده کرد، تحت فشار قرار دهد.

راه های قانونی دریافت مهریه

از لحاظ قانونی، زن مهریه را تنها در محضر و یا دادگاه خانواده میتواند دریافت کند. از طرفی آنچه در عقدنامه ذکر و ثبت شده مهریه تلقی می شود و هرگونه اهدایی اعم از خانه، خودرو، طلا و .. چناچنه در زمان عقد در عقدنامه نوشته نشده باشد، به عنوان هدیه از طرف مرد به حساب می آید و در صورت نپذیرفتن زن جزء مهریه مشخص شده از قبل نمی باشد.
نکته دیگر این است که زن نباید تصور کند، همان زمان که درخواست دریافت مهریه را به دادگاه ارائه داد مهریه وی پرداخت می شود. این روند تا به اجرا برسد زمان طولانی باید طی کند و نیازمند وقت و پیگیری خود زن و داشتن وکیل خوب در این زمینه می باشد.
همانطور که اشاره شد شیوه مرسوم برای دریافت مهریه این است که زن دادخواستی را برای به اجرا گذاشتن مهریه تنظیم می کند و آن را به دادگاه ارائه می دهد. تا زمان رسیدن نوبت، وی باید منتظر بماند.
دریافت مهریه دلایل زیادی از نارضایتی زن از زندگی مشترک خود دارد. برای مثال دخالت خانواده همسر در زندگی آنها، عدم پایبندی شوهر به زندگی مشترک، خیانت و .. از عواملی است که زن برای دریافت مهریه اقدام می کند. پس از این مراحل اخطاریه به همسر او ارسال می شود و به وی 10 روز مهلت داده می شود تا در این زمان طلب همسرش را پرداخت کند.


نکته مهم:

باید توجه کرد که به اجرا گذاشتن مهریه با یک پیشنیه خانوادگی اعم از دعوا و درگیری همراه است که اغلب مرد از این ماجرا در جریان است و یا می تواند حدس بزند که همسرش به این کار اقدام خواهد کرد. در نتیجه مرد پس از مواجه با این دادخواست می تواند با روش هایی مانند واگذاری اموال و یا دارایی خود به دوستان و یا اقوام را بکار ببرند که اگر این اتفاق بیافتد زن می توان با دادخواستی مبنی بر فرار از دین، نسب به عمل وی شکایت کند.
البته اثبات این دادخواست بسیار سخت است و تازمانی که دادگاه حکم محکومیت مرد به پرداخت مهریه را صادر نکند، اشکالی از نظر قانونی نداشته و زن نمی تواند در این زمینه ادعایی کند. گرچه که قانون برای جلوگیری از این موضوع امکان صدور قرار تامین را در نظر گرفته است که زن به واسطه صدور آن از دادگاه درخواست می کند تا قبل از صدور حکم نهایی و برای اینکه حق و حقوق وی ضایع نشود، اموال شوهر را توقیف کند. اما این مساله را باید توجه کند که در قرار تامین زن باید نشانی از منابع مالی همسرش داشته باشد.
در پایان این مراحل که باید طی شود، اگر زن بتواند اموالی از شوهرش را به دادگاه معرفی کند، دادگاه با ارائه نامه ای به زن دستور می دهد تا با مراجعه به محل مورد نظر اموال وی را توقیف کند.

عجز از پرداخت هزینه دادرسی:

در صورت ناتوانی طرفین از پرداخت هزینه دادرسی وی میتواند دادخواست اعسار از پرداخت هزینه دادرسی را به پیوست دادخواست مهریه ارائه دهد که دادگاه بدواً به این خواسته رسیدگی و سپس به خواسته اصلی میپردازد بدیهی است زوجه، در صورت اثبات اعسار از پرداخت هزینه دادرسی معاف خواهد بود.
مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت اسناد رسمی:
زن میتواند از طریق اجرای ثبت اسناد رسمی مهریه خود را مطالبه نماید به این صورت که قباله ازدواج خود را به دفترخانه محل ثبت عقد ارائه و تقاضای صدور اجرائیه نماید سپس با اجرائیه به اداره ثبت مراجعه و مهریه خود را مطالبه کند که البته به میزان نیم عشر دولتی هزینه اجرایی پرداخت مینماید که بعداً این هزینه از شوهر اخذ خواهد گردید که در این راستا مالی اعم از وجه نقد یا مال منقول (ماشین – موبایل…..) و یا مال غیر منقول (ملک) توقیف میگردد البته به شرط اینکه جزء مستثنیات دین نباشد.


فرایند مطالبه مهریه:

- در ابتدا شما نیاز به وقت مشاوره حضوری با وکیل متخصص در امور خانواده دارید تا مدارک خود را تحویل ایشان دهید.(برای دریافت وقت با موسسه حقوقی درسا تماس حاصل فرمایید)

- پس از گرفتن وقت حضوری با وکیل باید مدارک خود را تکمیل و با خود همراه داشته باشید.

- در این مرحله مدارک تحویل وکیل شده و وکالت به وکیل اعطا می شود.

- حضور وکیل در جلسات دادگاه و صدور حکم مبنی بر محکومیت زوج به پرداخت مهریه.

مدارک لازم برای اعطای وکالت به وکیل در خصوص مطالبه مهریه چیست؟

- اصل سند ازدواج
- اصل شناسنامه
- کپی کارت ملی

در صورت نبود اصل سند ازدواج باید رونوشت آن را از دفترخانه محل انعقاد عقد نکاح دریافت کنید.

موسسه حقوقی درسا، که یکی از معتبرترین موسسات در این زمینه کاری است. و با داشتن کادر مجرب وکیل در کرج، وکیل طلاق در کرج، آماده ارائه مشاوره به شما برای این موضوع می باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.